Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Chichester Psalms (Bernstein)

19 November 2011, 20:00

poster klein

Op 19 november 2011 gaf het Voorburgs Vocaal Ensemble een concert in de Oude Kerk te Voorburg. Hiervoor stelde dirigente Marijke van Klaveren een prachtig programma samen met muziek van Engelse en Amerikaanse bodem. Dit programma werd nogmaals uitgevoerd op 12 oktober 2014 in de Regenboogkerk in Oegstgeest.

Al honderden jaren schrijven Engelse componisten de mooiste koorwerken. We zongen dit keer onder andere het Kyrie en Gloria uit een vierstemmige mis van William Byrd (eind 16e eeuw) en een indrukwekkende compositie voor koor en orgel uit de 19e eeuwse Engelse kerkmuziek van de componist Samuel Wesley. 

Verder a capella-werken van de Engelsman Gerald Finzi en de Amerikanen Samuel Barber en Eric Whitacre, die zich in de 20e eeuw lieten inspireren door de mooiste poëzie.

In het gevarieerde programma heeft een werk van dirigent en componist Leonard Bernstein (bekend van o.a. “West Side Story”) een bijzondere plaats. Het gaat om de “Chichester Psalms”, voor (vier- tot achtstemmig) koor, harp, orgel, slagwerk en een zangsolist. Het bijzondere ritme en mooie melodieën zijn ingrediënten van deze geliefde compositie.

Aan dit concert werkten mee:  Arjan de Vos (orgel), Yolanda Davids (harp), Peter Bansberg (slagwerk) en een solist uit Musicanti van de Kinderkoor Academie Nederland.

Details

Date:
19 November 2011
Time:
20:00

Venue

Oude Kerk
Herenstaat 77
2271 CC Voorburg
+ Google Map