Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Middagconcert

30 juni, 14:30 - 15:30

Evenement Navigatie

We zijn verheugd dat we, in lijn met de traditie van voorgaande jaren, de concertreeks ‘Muziek in de Koningskerk’ weer mogen af sluiten.

Voor degenen die de vesper op 9 juni in de Oude Kerk niet konden bijwonen, is er nog een kans om te luisteren naar het prachtige ‘Deer’s Cry’ van de Estse componist Arvo Pärt. Deze buitengewone compositie neemt een aantal verzen over uit een traditioneel Iers gebed om bescherming. De tekst van de ‘lorica of Saint Patrick’ wordt gereciteerd in een langzaam, gemarkeerd tempo, dat de mars van Saint Patrick en zijn monniken voorstelt. Ze zongen dit terwijl er een hinderlaag werd opgezet tegen hun komst. Het leek toen voor de mensen die de hinderlaag legden dat de monniken wilde herten waren. Echt niet te missen!

Een ander bijzonder werk is de Psalm 96 van John Rutter. Wie denkt dat Rutter een “makkelijke” componist is, zal verrast zijn door de ritmische en harmonische contrasten, en door de afwisseling tussen het Latijnse ‘Cantate Domino canticum novum’ en het Engelse ‘O sing unto the Lord a new song’.

Voor dit concert staan verschillende psalmen op het programma, op muziek gezet door componisten van alle tijden en uit landen: Duitsland met Mendelssohn en de beroemde Psalm 100, Estland met Cyrillus Kreek en Psalm 104, Noorwegen met Grieg en de eerste van zijn ‘4 Psalmen naar oude Noorse kerkmelodieën’.

Wereldlijke muziek wordt niet vergeten met werken van Gerald Finzi, Jaakko Mäntyjärvi en Orlando Di Lasso.

We hebben zin in!

 

Voor verdere informatie: https://muziekindekoningkerk.nl/jaaroverzicht/

Gegevens

Datum:
30 juni
Tijd:
14:30 - 15:30

Locatie

Koningkerk
Bruijnings Ingenhoeslaan 4
2273 KR Voorburg
+ Google Maps