Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AFGELAST : Lichtzeichen van Jürgen Golle

15 maart 2020

Poster Golle 2019
Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan honderd personen afgekondigd. Om deze reden kan dit concert op 15 maart geen doorgang vinden. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.
Jürgen Golle (geboren Zwickau, 1942 en momenteel met pensioen) ontving onder meer de compositieprijs van de Union of European Choral Federations in 1999. Hij componeerde de cyclus Lichtzeichen gebaseerd op de gedichten van Hildegard Jahn-Reinke (Augsburg, 1906-1995). In haar gedichten is de natuur een metafoor voor vriendschap, verwondering, vergankelijkheid en hoop. Alles staat voor iets groters; het grotere uit zich in het kleine.
Golle heeft de gedichten gerangschikt volgens de loop van de seizoenen. Van ongeduldig ontluikende bloemknoppen in de lente (“in den Gärten steht in Knospenungeduld schwarz Baum an Baum”), een zeil dat glinstert in de zon (“Hoffnung, das Segel!“) en rozen laat in november (“Knospe, vom Frost bedroht, versehrt”) tot sneeuw die knispert onder je schoenen (“ich geh, in tiefem, tiefem Schnee”).
De woorden van Jahn-Reinke en de muziek van Golle vormen een zeldzaam prachtige combinatie.
Deze muziek wordt nauwelijks uitgevoerd in Nederland. Op YouTube zult u het ook niet kunnen vinden. Er zit dus niks anders op: kom luisteren naar deze verbluffende teksten op deze prachtige muziek!

Gegevens

Datum:
15 maart 2020

Locatie

Abdijkerk Loosduinen
Willem III Straat 40
2552 BS Den Haag
+ Google Maps