Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Voorjaarsconcert

15 april, 20:15

Van Leonhard Lechner tot Max Reger bieden wij een panorama van de Duitse koormuziek, zowel a capella als met begeleiding van Lieselotte van Tol op de piano.

Aanvang: 20:15. De zaal opent om 19:45.

Tickets: €15 in de voorverkoop (zie onder hoe ze te bestellen zijn); €17,50 zaalprijs

De muzikale reis begint in de 16de eeuw met het “Magnificat primi toni” van Leonhard Lechner. Ook uit de Renaissance is het vijfstemmige “Cantate Domino” van Hans Leo Hassler. Hoewel Mendelssohn tot de romantische componisten behoort, heeft zijn “Laudate Pueri” voor vrouwenkoor zijn wortels in de muziek van Bach, van wie hij een onvoorwaardelijke bewonderaar was en die hij hielp herontdekken. In dit Duitse programma zingen we ook nog in het Frans, namelijk  “Six Chansons” van Paul Hindemith, die zes gedichten van Rainer Maria Rilke op muziek heeft gezet. Om onze reis voort te zetten, bekeken we de vele werken van Rheinberger, Schumann, Wolf en Reger. De keuze was moeilijk! Wij hopen dat u evenveel plezier beleeft aan het luisteren naar onze selectie als wij aan het zingen ervan.

De koorzang wordt afgewisseld door piano solo’s van Lieselotte van Tol.

Lieselotte van Tol begon op 6-jarige leeftijd met pianolessen op het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Marlies van Gent en Laura Sandee. Hierna volgde zij lessen van Hans Eijsackers en Sepp Grotenhuis. In 2015 is Lieselotte gestart bij de Belgische pianist Stéphane De May in de bachelor aan het conservatorium van Rotterdam die zij in 2019 cum laude afrondde. Hierna heeft zij haar masterstudie eveneens bij Stéphane De May aan het conservatorium van Rotterdam gevolgd. Lieselotte won prijzen op het Prinses Christina Concours en Festival d’Anniviers in Zwitserland en volgde masterclasses bij Nino Gvedatze, Matan Porat, Rudolf Jansen, Håkon Austbø, Riko Fukuda, Geoffrey Douglas Madge, Imogen Cooper, Paolo Giacometti en Frank Braley. Hiernaast is kamermuziek een grote passie van haar; ze is pianiste van het Laurens Trio waarmee ze in 2021 in de finale van de Grote Kamermuziekprijs in De Doelen Rotterdam speelde. Daarnaast begeleidt ze met veel plezier verscheidene koren. https://lieselottevantol.nl/

Tickets kunnen worden besteld door te mailen naar: voorburgsvocaal@netscape.net Vermeld in de mail uw naam, adres en het aantal kaarten. U krijgt dan de gegevens voor betaling toegestuurd. De toegangskaarten liggen na betaling voor u klaar bij de ingang (op naam en adres).

Aan de zaal kan contant worden betaald of via het scannen van een QR-code (er is dus geen pin-automaat).

 

 

Gegevens

Datum:
15 april
Tijd:
20:15

Locatie

Oude Kerk
Herenstaat 77
2271 CC Voorburg
+ Google Maps